Onze visie op de webdesign trends die het in 2018 gaan maken!

Wat we gaan zien is dat bij het ontwerpen van sites een mobiele indeling leidend wordt.

Mobiel bepaalt het design

De belangrijkste trend in 2018 zal zijn dat “mobiel” misschien nog wel belangrijker wordt dan desktop. Wat we gaan zien is dat bij het ontwerpen van sites een mobiele indeling leidend wordt. Op zich een goede gedachte wanneer je realiseert dat er steeds vaker en langer via mobiele apparaten gesurft wordt.

Conversie, conversie, conversie

Hoewel er ook in 2017 al veel op zogeheten conversies werd aangestuurd zal dat in 2018 alleen maar sterker worden. Alles draait om conversies! Websites zijn immers geen kostenpost, maar een inkomstenkanaal. Het liefst levert iedere bezoeker een meetbaar resultaat op. En dit gaan we terecht vaker terugzien in het ontwerp van websites.

Hoe ontwerpen wij webpagina’s in 2018?

Wij ontwerpen steeds meer lege vlakken, krachtige titels en knoppen op slimme plekken. We gaan meer “sticky headers” en footers zien met app-achtige designs. We gaan in verhouding wat minder afbeeldingen zien en, hoewel scrollen nog altijd geen probleem is, gaan we dit beperken. Teksten blijven natuurlijk erg belangrijk voor vindbaarheid. Kort en krachtig schrijven voor bezoeker en zoekmachine is een vak. Alles draait om resultaat en we willen de bezoeker leiden naar een conversie.

Funnel-visie; geen tunnelvisie

Video's en animaties zijn niet nieuw. Tot nu toe zien we deze vooral full-size of als "plakplaatjes" in een website. Wat we in 2018 gaan zien is dat deze op een subtielere manier in webpagina's worden geïntegreerd. Met de laatste technieken worden animaties en video op belangrijke plekken in de pagina geplaatst en kunnen we ze bij het scrollen van de gebruiker activeren. Op deze manier kunnen we de bezoeker nog beter door de "funnel" naar het conversiedoel leiden en bovendien extra beleving toevoegen aan het bezoek van een website.

Voeg extra beleving toe!

Veel MKB bedrijven staan op het punt om een professionalisering in hun online marketing en social strategie door te voeren. Veel websites zijn zowel commercieel als technisch aan een vervanging toe en dat biedt kansen. Wat ons betreft: pak het nu goed aan. Dus creëer niet alleen een nieuwe professionele website, maar denk ook aan online promotie en het inrichten en beheren van uw sociale kanalen en online reputatie management.

Wat heeft u mogelijk gemist in de afgelopen jaren?

Belangrijkste is waarschijnlijk dat u uw website nog als een kostenpost ziet. Het meetbaar maken van online successen is erg belangrijk. Samen met u kijken we graag naar de prestaties van uw website en we bespreken concrete mogelijkheden waardoor uw website daadwerkelijk gaat bijdragen.

Mogelijk is uw website nog niet responsive gemaakt en hiermee geschikt voor de mobiele surfer? En vergeet uw hosting niet te voorzien van een SSL certificaat. Dit is belangrijk voor vindbaarheid, veiligheid en een professionele uitstraling en bezoekerservaring. Wij praten u graag bij over alle ontwikkelingen, mocht u deze gemist hebben.

Heb je vragen? Wij staan je graag te woord!

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schijf je dan in voor onze nieuwsbrief